Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca fostul judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ion Ionescu, a fost lucrator al Securitatii, dar decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la instanta suprema, informeaza NewsIn.
Procesul intentat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii fostului judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ion Ionescu, pentru a i se constata calitatea de lucrator al fostei Securitati a reinceput la Curtea de Apel Bucuresti pe 5 ianuarie 2009. Procesul fusese suspendat dupa ce Ion Ionescu a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate si dosarul a ajuns la Curtea Constitutionala, care a respins exceptia.
Intre timp, judecatorul Ionescu a facut o cerere de eliberare din functie prin pensionare, iar Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de aceasta in 29 ianuarie 2009. Judecatorul a iesit la pensie la inceputul anului trecut, in baza decretului dat de presedintele Romaniei.
Conform documentului depus la dosar de CNSAS, Ionescu ar fi dirijat activitatea a doi informatori care supravegheau un fost detinut politic si un legionar, ca si familiile acestora, "in scopul sustinerii puterii totalitar comuniste".
CNSAS l-a acuzat in proces, pe judecator, ca ar fi incalcat dreptul la viata privata a celor doi urmariti, pentru ca ar fi dat dispozitii pentru supravegherea acestora. Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca fostul judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ion Ionescu, a fost lucrator al Securitatii, dar decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la instanta suprema, informeaza NewsIn.
Procesul intentat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii fostului judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ion Ionescu, pentru a i se constata calitatea de lucrator al fostei