Unele gropi din strada Gheorghe Doja au peste un metru lungime şi opt centimetri adâncime. Cu toate că a plătit 2.000 de lei pentru reparaţia maşinii avariate într-o groapă, mureşanul Filep Robert nu a fost despăgubit de autorităţi.
Mureşeanul Filep Robert a cunoscut pe pielea sa pericolul pe care îl prezintă gropile din carosabilul oraşului. Anul trecut în luna iunie şoferul se deplasa spre Cluj într-o zi ploioasă. Circulând pe strada Gheorghe Doja, mureşeanul n-a observat o groapă uriaşă din carosabil, care era plină cu apă.
„Am simţit o bubuitură puternică, credeam că mi-am rupt maşina în două şi m-am oprit. La una dintre roţi mi s-a tăiat cauciucul şi mi s-a deteriorat janta, iar cealaltă a făcut o bolfă şi putea oricând face o explozie. Mi-am schimbat roata şi am plecat mai departe, urmând să merg cu maşina în service”, spune mureşeanul.
Şoferul nu a chemat poliţia pe moment, deoarece era grăbit să ajungă la destinaţie, iar după o săptămână trecând din nou prin zonă a văzut că acea groapă era încă în astfalt, nesemnalizată şi neastupată. Atunci a chemat poliţia pentru a o constata. În aceaşi zi, „craterul” uriaş a fost asfaltat.
Răspunsuri întârziate
Pentru a-şi repara maşina, dar şi pentru a primi despăgubiri pentru reparaţiile făcute, mureşeanul avea nevoie de un act constatator din partea Poliţiei. „Am aflat între timp că Primăria era cea care trebuiau să-mi plătească reparaţiile şi că trebuie să le trimit o cerere în acest sens, la care să anexez certificatul constatator al Poliţiei. Am făcut acest lucru în iulie, mi s-a promis că în treizeci de zile primesc răspuns, dar l-am primit abia în septembrie”, spune mureşeanul.
Nu e vina Primăriei?
Răspunsul Primăriei Târgu-Mureş l-a uluit pe mureşen. „Vă comunicăm că din documentele anexate de dumneavoastră nu rezultă existenţa unui raport de cauzalitate între eventua