Tânărul se antrenează pentru sportul cu popicele de mai bine de cinci ani, este multiplu campion naţional şi a obţinut 15 medalii de aur şi argint. Mai întâi a jucat fotbal la Corvinul 2005 şi nu ar fi bănuit niciodată că va ajunge de pe gazon pe pista cu bile şi popice.
Profil
Născut. 14.01.1989, Hunedoara.
Educaţie. Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara.
Performanţă. Multiplu campion naţional, la individual şi pe echipe.
familie. Necăsătorit, o soră mai mică, Nicoleta
„Aveam 15 ani şi jucam fotbal, când antrenorul nostru de atunci ne-a anunţat că vom avea o vacanţă mai lungă, de vreo trei luni. Atunci m-am gândit ce aş putea să fac în tot timpul ăsta şi pentru că vreo 10 băieţi de la mine din bloc veneau la popice am zis că nu ar fi rău să văd şi eu cum e”, şi-a amintit Paul.
Tânărul s-a dovedit a fi atât de talentat la noul sport, că în numai două săptămâni a fost selectat şi legitimat la echipa clubului, iar în trei luni participa deja la prima competiţie: turneul final pe ţară la echipe, unde Hunedoara devenea, în acel an, campioană naţională.
Blocul cu popicari
Până acum a adunat nu mai puţin de 15 medalii, ultima fiind un aur obţinut în noiembrie la Petrila şi povesteşte că toată echipa de la Hunedoara e alcătuită de vreo opt băieţi de la el din bloc, plus alţi doi hunedoreni talentaţi. Pentru a face performanţă Paul - care joacă pentru CFR Iaşi, dar a fost împrumutat până în vară clubului de acasă, „Siderurgica” Hunedoara - se antrenează de trei ori pe săptămână. Spune că nu e un sport bănos, dimpotrivă, multe cluburi de popice din ţară s-au desfiinţat, tocmai din lipsa finanţării, însă adaugă că nu regretă nicio clipă că a renunţat la fotbal, în favoarea pistei.
Cu popicele, prin Europa
„Dacă altădată în campionatul naţional intrau 20 de echipe, acum abia mai sunt