Când găsești un bănuț, se spune că o să ai noroc. Am verificat acest lucru pe propria piele. Eram în anul II de facultate și mergeam spre examenul de Drept Financiar. Cu o zi înainte avusesem însă examen și la Jurnalistică, astfel că pentru cel de la Drept nu apucasem să citesc decât vreo 10 din cele 80 de subiecte anunțate. Iar proba era orală. Dimineața, în drum spre facultate, am găsit pe jos o monedă de 5 lei (se întâmpla prin 95). Am ridicat-o și am pus-o separat de restul banilor. La facultate am aflat că grupa mea urma să intre după-amiaza. Am luat pulsul. O colegă din grupa de dimineață mi-a spus ce i-a căzut. Pe același bilet, cel cu numărul 7, se aflau două dintre cele 10 subiecte pe care le citisem.
Am așteptat examenul într-un bar dintr-o fostă pivniță de pe Napoca (”Cin-cin” îi spunea), la un vin fiert. Pe la ora 2.00 am intrat primul din grupa mea. După cum probabil deja bănuiți, dintre cele 40 de bilete de pe catedră, l-am extras pe cel cu numărul 7. Pentru că, așa cum vă spuneam, când găsești un bănuț, ai noroc.
Dar când găsești o pungă în care se află 100.000 de euro? Ei bine, acesta e ghinion la maxim. Citesc pe Gandul.info că asta i s-a întâmplat, săptămâna trecută, la Suceava, unei studente în ultimul an, la Academia de Poliție, Elena Scrijoschi (foto – Jurnalul Național). Orice om trecut cât de cât prin lume poate bănui că o asemenea sumă într-o pungă nu poate avea o proveniență tocmai legală. Implicit, că nu există riscuri prea mari să fie revendicată. Cu toate acestea, Elena și-a anunțat colegii și a predat punga. Iar cel care vrea acum banii este, previzibil, un cunoscut valutist sucevean.
”Nu m-am gândit nicio clipă să păstrez banii. Nici nu am intenţionat să mă laud apoi cu asta. Însă tutorele meu, care m-a coordonat în perioada de practică, a scris în raportul de activitate ce s-a întâmplat. Şefii de la Academie, când au