În an de criză, se vor construi o saună, un trenuleţ electric şi o bandă de alergat. Şefii primăriei au supus ieri dezbaterii publice modul în care vor fi cheltuiţi 300.000 de lei pe investiţii de lux. Botoşănenii cred că altele ar trebui să fie priorităţile.
Un trenuleţ electric destinat copiilor va lua din bugetul local 65.000 de lei. Trenuleţul dotat cu trei vagoane va fi montat în această vară în Parcul „Mihai Eminescu“, în apropierea lacului, pentru distracţia celor mici.
Edilii locali consideră că această investiţie este de succes deoarece banii vor fi recuperaţi într-un an. „În primul rând venim în sprijinul copiilor, care vor avea astfel posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut. Preţul biletelor nu va fi mare, dar ne aşteptăm la un trafic intens. Cred că ne vom scoate banii într-un an“, a spus Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani.
Bani mulţi în an de criză
Tot în categoria investiţiilor de lux se numără şi o saună ultramodernă, care va fi amenajată în incinta Sălii Polivalente, cu 10.000 de lei. Sauna a fost „prinsă“ în proiectele consilierilor locali de trei ani, de când a fost construită baza sportivă, dar nu s-au găsit până acum fonduri pentru amenajarea sa. În schimb au făcut rost de bani în an de criză, când bugetele locale sunt mici. Botoşănenii consideră sauna publică o „gaură“ în bugetul local. „Străzile sunt pline de gropi, iar şcolile şi spitalele sunt vai de ele şi nouă ne trebuie saună? Sunt atâtea centre de înfrumuseţare în oraş unde se poate face saună. Nu era necesară una publică acum, într-un an de criză“, a spus Cristian Prăjinariu, taximetrist.
Nici banda de alergare, în valoare de 14.000 de lei, ori toaletele ecologice de 36.000 de lei, nu îi încântă pe contribuabili. Aceştia cred că banii publici ar trebui cheltuiţi în funcţie de necesităţi urgente. „Toa