Şcolile, grădiniţele, spitalele, instituţiile ce aparţin de Primăria Capitalei sau de sectoare au fost trecute pe lista de priorităţi, în vederea consolidării.
Deşi este an de criză, în bugetul pe 2010 au fost acordate sume importate pentru acest lucru. "Cu toată sărăcia împărţirii bugetului, am prevăzut sume importante în acest an pentru consolidare", a spus primarul Oprescu. Cele mai multe imobile cu risc seismic sunt în Sectorul 1, în centrul Bucureştiului.
"Consolidarea clădirilor cu risc seismic nu este un moft, este o necesitate. Prin punerea în siguranţă a acestor imobile venim atât în ajutorul locatarilor, cât mai ales al persoanelor care tranzitează zonele adiacente acestora. Numai pe Calea Victoriei şi pe Bulevardul Magheru se înregistrează zilnic un tranzit de câteva zeci de mii de persoane", a declarat primarul Andrei Chiliman.
În Sectorul 1 s-au finalizat lucrările la 22 de grădiniţe, şcoli şi licee, urmând ca în perioada următoare să intre în consolidare alte patru unităţi de învăţământ. De asemenea, din 2004 până în prezent au fost reparate patru spitale, la alte două unităţi sanitare consolidarea fiind în plină desfăşurare.
LUCRĂRI EFECTUATE DE SECTORUL 1
n) Unităţi de învăţământ consolidate: Grădiniţa nr. 251, Grădiniţa nr. 203, Şcoala de Muzică nr. 1 "Iosif Sava" etc.;
n) Spitale: Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Filantropia", Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul "Sf. Maria" şi corpul G2 al Spitalului "Grigore
Alexandrescu";
n) Spitale în curs de consolidare: corpurile G1 şi G3 ale Spitalului "Grigore Alexandrescu", clădirea principală a Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davila" şi corpul A al Spitalului de Urgenţă "Floreasca";
n) Lăcaşuri de cult consolidate: Biserica Din