Producatorul de mobila mai are doar 160 de angajati fata de 1.400 in 2004.
Actionarii producatorului de mobila Imar din Arad vor decide la finalul acestei luni daca vor dizolva sau nu compania, dupa ce Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a decis in decembrie dizolvarea "preventiv".
"Imar nu este in dizolvare. Hotararea a fost facuta preventiv, actionarii avand posibilitatea sa faca orice este legal pentru companie. AGA a facut bine ca a aprobat dizolvarea. Ar fi fost mult mai usor sa ne punem in insolventa, insa era o cale fara intoarcere", a spus Mauro Frola, directorul general al companiei. In intervalul din decembrie pana in prezent, compania si-a derulat activitatea, insa la o dimensiune mult redusa fata de anii anteriori.
O piata care s-a prabusit
"Imar este in dificultate, situatie pe care insa speram sa o depasim. Piata s-a prabusit anul trecut. Va fi o redimensionare a activitatii. Se incearca sa se plateasca datoriile, dar Imar nu moare", a mai spus Frola.
El nu a dorit sa precizeze nivelul datoriilor companiei, insa potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, Imar a avut in 2008 datorii totale de 9 mil. lei (2,4 mil. euro).
Potrivit lui Frola, problemele companiei s-au agravat in primavara anului trecut, cand practic nu au mai existat comenzi. Aproximativ 85% din productia companiei merge la export, in principal pe pietele din Est, unde scaderile au fost de 50%. Anul trecut Imar a avut o cifra de afaceri de 5-6 mil. dolari (peste 3,5 mil. euro), conform lui Frola. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, in 2008 compania a avut o cifra de afaceri de 3,8 mil. euro si pierderi de 1,5 mil. euro. Intregul sector de mobila a scazut semnificativ anul trecut, urmand trendul din piata imobiliara, atat producatorii de talie medie, cat si marii jucatori resimtind din plin efectele inca din primel