Familiile în care există de câteva generaţii numai femei - bunici, mame şi fiice - au devenit ceva obişnuit în Marea Britanie. O mamă singură îşi doreşte ca fiica ei să nu ajungă niciodată în această situaţie. Numai că, adesea, istoria se repetă.
Jane Hutchinson, o femeie în vârstă de 79 de ani din Marea Britanie, şi-a dorit mereu ca fiica sa să aibă un soţ care să-i fie alături. Ştia ce înseamnă greutăţile. A rămas gravidă cu un mecanic auto, pe când avea numai 16 ani. Familia a considerat că e o ruşine, aşa că a trimis-o într-un adăpost pentru femei nemăritate şi gravide.
La trei ani după ce Pauline a venit pe lume, Jane s-a căsătorit. A mai avut doi copii. Dar a divorţat. Pauline are cum 47 de ani. Lucrează în vânzări. S-a măritat la 20 de ani şi credea atunci că va dura toată viaţa. Numai că visul frumos s-a destrămat, iar femeia a ajuns să-şi crească fiica singură.
Trei generaţii de singurătate
Dacă Jane şi Pauline au ajuns singure din cauza unor împrejurări nefericite, Kayleigh a ales singură această variantă. Încă din adolescenţă. A încercat timp de câteva luni să rămână însărcinată, iar la 17 ani a născut-o pe Sarah. Doi ani mai târziu, a adus-o pe lume pe Emma. Acum, Kayleigh are 21 de ani şi trăieşte din ajutoarele de la stat.
„Poate că pe unii îi şochează, dar când aveam 16 ani mi-am dorit atât de mult un copil încât eram pregătită să fiu o mamă singură", mărturiseşte tânăra. Povestea acestor femei e departe de a fi unică. În momentul de faţă, în Marea Britanie, familiile în care există trei generaţii de mame singure şi nici urmă de bărbat au devenit ceva obişnuit. Aşa arată o analiză făcută de cercetătorul britanic Geoff Dench, care a analizat o serie de studii referitoare la familie făcute pe parcursul a circa 30 de ani, relevă „The Daily Mail".
Rezultatele arată că peste jumătate dintre bunicile care nu au un soţ sau u