* au participat Maria Cogălniceanu şi Nicolae Băciuţ
Elevii de la Şcoala "Ion Creangă" s-au întâlnit marţi cu doi scriitori, brăileanca Maria Cogălniceanu şi Nicolae Băciuţ, din Târgu Mureş.
Evenimentul, intitulat "Destine literare", moderat de directorul Direcţiei pentru Cultură, Virgina Sâmpetru, a debutat cu alocuţiunea Mariei Cogălniceanu despre Panait Istrati, o viziune în care a accentuat copilăria şi a făcut o paralelă între Istrati şi Creangă, patronul spiritual al şcolii care a iniţiat evenimentul. La final a citit câteva fraze memorabile din creaţia lui Istrati referitoare la copilărie, fericire, literatură, Dumnezeu şi suflet. A urmat un intermezzo muzical, în care au evoluat la flaut şi la clarinet elevi de la clasele profesorilor Mariana Chirman şi Petrea Gogu de la Liceul de Artă. La finalul acţiunii iniţiate de profesoara Angela Olaru a vorbit scriitorul Nicolae Băciuţ, despre amploarea pe care a luat-o concursul "Hai, despre copilărie să vorbim!", despre condiţia scriitorului, importanţa stăpânirii limbii române şi frumuseţea versurilor lui Grigore Vieru.
Această acţiune face parte din programul activităţilor derulate la Şcoala "Ion Creangă" cu prilejul sărbătoririi patronului spiritual, scriitorul Ion Creangă. Sub acelaşi generic s-au mai desfăşurat: concursul de IT "Un altfel de Nică", coordonat de prof. Rodica Alexandru, s-au vernisat expoziţia de mărţişoare, realizată de cadrele didactice Mihaela Teşileanu şi Mirela Şerbănescu şi cea de artă plastică, semnată de Maria Meca. Tot luni, la biblioteca şcolii s-a proiectat un film despre Creangă, "Amintiri de neuitat, elevilor din clasa a III-a. Marţi a fost Ziua porţilor deschise, când elevii de la "Creangă" au vizitat mai multe grădiniţe, le-au prezentat preşcolarilor filmul "Amintiri din copilărie" şi un moment artistic cu recitări şi dramatizări. De asemenea, elevii au vizitat