Membrii reţelei „pisicuţa" au reuşit în câteva luni să trăiască pe „picior mare". Cei zece tineri reţinuţi miercuri de procurorii DIICOT Iaşi şi-au cumpărat autoturisme de lux, imobile, haine şi aparatură electronică performantă.
Ora 23.00 Magistraţii Tribunalului Iaşi au hotărăt ca nouă din membrii reţelei să stea 29 de zile după gratii. În schimb Ovidiu Ibriş nu are voie să părăsească ţara.
Procurorii susţin că tinerii din Bârlad, care au pus pe picioare în numai câteva luni trei grupări de clonare de carduri bancare, au reuşit să adune sume impresionante. Însă banii sustraşi din conturile a peste 50 de persoane din ţară şi străinătate nu stăteau prea mult în buzunarele suspecţilor. Traian Adetu, considerat unul din capii reţelei „pisicuţa" şi-a achiziţionat un BMW cu 90.000 de euro. Alţi membri ai reţelei şi-au cumpărat imobile, haine de firmă, aparatură electronică sau au plecat în excursii în străinătate. „Până în prezent prejudiciul este de de peste 100.000 de euro, urmând ca valoarea totală să fie stabilită după finalizarea cercetărilor. O parte dintre inculpaţi s-au folosit de banii obţinuţi pentru a-şi achiziţiona diverse bunuri", a declarat Cătălin Prisecaru, procuror Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. Unul dintre tineri a utilizat cardurile clonate pentru a-şi cumpăra chiar şi un bilet la bingo, în valoare de 78,3 lei, iar un altul a preferat să joace banii „câştigaţi" la jocurile electronice.
Au acţionat şi în străinătate
De la sfârşitul anului trecut şi până în martie membrii reţelei au reuşit să monteze „pisicuţe" la bancomate din Iaşi, Bârlad, Focşani, Bucureşti, Galaţi şi Brăila, dar şi în străinătate în ţări precum Marea Britanie, Italia, Noua Zeelandă.Potrivit procurorilor, capii celor trei grupări erau Traian Adetu din Bârlad, Ionel Buşe şi Andrei Zaharia."Un