CATEGORIC. Unul dintre membrii fondatori ai „Academiei Caţavencu” nu crede în promisiunile unui „ţepar de la FNI”. Sursa: Codrin Prisecaru
Mai mult de jumătate dintre angajaţii revistei „Academia Caţavencu”, săptămânal satiric înfiinţat în 1990, i-au înaintat ieri demisiile lui Doru Buşcu, directorul editorial al revistei, acuzând presiuni exercitate de patronat asupra corpului redacţional.
Echipa demisionară, în frunte cu Mircea Toma, şeful biroului social-politic, Marius Borţea, redactorul-şef, şi Cătălin Prisăcariu, redactor-şef adjunct, urmează să înfiinţeze o nouă revistă.
Printre demisionari se află şi unul dintre membrii fondatori ai revistei, Mircea Toma, care are de recuperat bani în urma acţiunilor pe care le-a cedat, în 2006, către Sorin Ovidiu Vîntu. Contactat de reporterii „Evenimentului zilei”, Toma spune că datoriile nu au fost achitate.
„Dacă e să vorbim despre datoriile pe care le are Sorin Ovidiu Vîntu faţă de acţionarii «Academiei Caţavencu», nu pot spune decât că acestea nu au fost achitate. Şi, uitându-mă la colegii de ţepe din FNI, nu mă aştept să mai recuperez vreodată acei bani. Nu vreau să trăiesc cu sentimente deşarte, să mă otrăvesc singur”, a precizat Toma.
„Caţavencu” independent
Campania electorală a fost, spun demisionarii, picătura care a umplut paharul. „În campania electorală, au fost presiuni editoriale peste nivelul suportabilităţii, au fost chestii de tabuuri cu personaje care până atunci nu au fost protejate în «Caţavencu». Încă un subiect interzis în paginile «Caţavencu » a mai fost Roşia Montană. Traseul «cenzurii» era de la filiera marketing - management - editorial, practic controlul era la nivel de director”, a explicat Mircea Toma.
Cei plecaţi vor să pună pe picioare o nouă publicaţie, cu acelaşi format şi cu acelaşi concept. „Vrem s