Cu toate că nu a fost primul "chef" care a apărut într-o emisiune televizată, americanca Julia Child a fost, cu siguranţă, vreme de câteva decenii, cea mai populară bucătăreasă de pe micul ecran. Cu tot aerul lui de copil-minune, nici măcar Jamie Oliver, în cei peste 10 ani de emisie, nu a reuşit să îi egaleze performanţele. Cariera de televiziune a Juliei Child a început în 1962, la o emisiune de prezentare a cărţii "Mastering the Art of French Cooking", pe care a editat-o în 1961, împreună cu prietenele sale Simone Beck şi Louisete Bertholle. Atunci, Julia a făcut pentru prima dată o demonstraţie gastronomică televizată - a gătit o omletă. În manieră franceză, biensűr. Un an mai târziu avea să debuteze cu adevărat "pe sticlă", la WGBH, un post de televiziune local din Boston, iar după succesul repurtat emisiunea e preluată pe plan naţional.
Timp de zece ani, a fost cea mai vizionată emisiune de gen din Statele Unite, câştigând mai multe premii Peabody şi Emmy, inclusiv Premiul Emmy pentru programe educaţionale. Tot ei îi datorăm şi prima emisiune realizată special şi într-un format pentru surzi, în 1972.
În anii ‘70, ‘80 şi ‘90, Julia Child are alte câteva noi emisiuni gastronomice de succes, neezitând să schimbe formatele, atunci când publicul o cerea, fără însă a se sustrage de la principiile educaţionale de dragul spectacolului. Iar toate reţetele ei au fost adunate în cărţi şi în serii video instructive. Una dintre bucătăriile amenajate pentru platoul de televiziune în care îşi realiza emisiunea se află acum în Muzeul Naţional de Istorie Americană Smithsonian, din Washington DC.
Din cartea sa autobiografică "My life in France" (publicată postum, în 2006), din excepţionala, arhivă de emisiuni ca şi din filmul documentar "Julia Child! Favorite America's Chef" trebuie să se fi inspirat Meryl Streep, atunci când s-a documentat