După ce şi-a încheiat cariera de cadru didactic, olteanca a început să confecţioneze mărţişoare. Nu o interesează atât de mult câştigurile financiare, cât mulţumirea oamenilor care cumpără de la ea.
Foştii elevi, dar şi mulţi slătineni care o cunosc de ani de zile se opresc în faţa mesei sale cu mărţişoare. Mereu amabilă şi gata să îi ajute pentru a face cea mai bună alegere, doamna Ana are tot timpul clienţi. Pentru că este criză, a lăsat preţurile la fel ca în anii trecuţi, iar pentru elevi face de fiecare dată reduceri. „Fac mărţişoare mai mult din pasiune şi mai puţin pentru bani. Am luat exemplu de la profesoara mea de spaniolă din facultate, care iubea frumosul şi făcea obiecte decorative. După ce m-am pensionat, mi-am cumpărat materialele de care am avut nevoie şi am început să realizeze primele mărţişoare. Nu a fost greu deloc, din contră. A fost o plăcere pentru mine să văd că oamenii apreciază ceea ce fac“, povesteşte olteanca.
În fiecare an reuşeşte să vândă chiar şi 2000 de mărţişoare, dar nu se bucură de câştiguri materiale substanţiale, pentru că pe multe dintre ele le oferă la preţuri foarte mici sau le face cadou. „S-a oprit la masa mea un elev. Avea la el doar un leu, iar când am văzut că ar fi vrut să cumpere un mărţişor care costa trei lei i l-am dat fără să stau pe gânduri. Îmi place să ajut oamenii, mi-ar fi părut rău să plece de la mine dezamăgit că nu a putut cumpăra cadoul pe care şi-l dorea. Aşa procedez de fiecare dată, mai ales cu copiii“, mărturiseşte doamna Ana.
Face un mărţişor în 15 minute
Pe masa sa stau aranjate sute de modele, care mai de care mai originale. Ca să fie sigură că are marfă suficientă la 1 martie, s-a apucat să lucreze încă de vara trecută. „Cel mai complicat model îl fac în 15, maximum 20 de minute. Mă ajută foarte mult prietenele mele, Ana şi Nina Anghel, lucrăm împreună. Pentru primăvara