De peste 20 de ani practică artele marţiale, iar de şapte ani s-a orientat spre kick-boxing, sport pe care l-a adus în 2009 şi în Bănie.
A început sportul la vârsta de 8 ani, cu fotbalul, şi se anunţa un fundaş central promiţător. A dat însă mingea pe artele marţiale zece ani mai târziu, fascinat de filmele cu Chuck Norris. „Am început fotbalul la CFR Craiova, cu antrenorul Clement Iordănescu. Am jucat până la 16 ani, ca fundaş la marcaj. Am simţit însă o atracţie pentru artele marţiale, fascinat şi de filmele cu Chuck Norris, care tocmai apăruseră pe la noi. Aşa că în 1985 am renunţat la fotbal“, îşi aminteşte Ionuţ Pucă.
Acesta a găsit repede locul unde să dea curs noii sale pasiuni, antrenorul Marcel Florescu înfiinţând la Craiova, în 1986, o secţie de karate tradiţional.
„M-am dedicat trup şi suflet acestui sport. Pe vremea aia se făceau stagii de pregătire la Olimp, unde se organiza anual Cupa «Marea Neagră». Nu am lipsit de la nicio competiţie, dar aveam şi o altă mentalitate faţă de cea a tinerilor de azi. Nu eram oscilant şi nu mă îndoiam niciodată de victorie“, povesteşte Pucă. „M-am pregătit permanent ca să trec de la un nivel la altul, dar făceam şi antrenamente separate, alergare 16 km, joc de picioare, fără de care nu se poate“, adaugă sportivul.
A început să cocheteze cu kick-boxul în 2003, „pentru că preferam lupta şi nu mă mulţumeam cu chestii de amatori“ şi astfel l-a contactat pe Alin Fălcuşan, preşedinte şi antrenor la clubul Knockdown Timişoara, care l-a îndrumat, fiind ajutat şi de Emilio Becker, preşedinte în Consiliul Mondial de Muay -Thai.
Află întreaga poveste a lui Ionuţ Pucă, astăzi, în .