Generalul în rezervă Mihai Palaghia prezintă un alt eveniment petrecut la 24 decembrie 1989. El a oprit la Slatina o coloană auto. Despre pasageri a raportat că erau agenţi. Din aceeaşi alertă ca în cazul „Brădeşti“, la Slatina a fost capturat un grup de cetăţeni sovietici, însoţiţi, în mod ciudat, de pretinşi ziarişti francezi şi englezi.
În cadrul serialului „Misterele Revoluţiei", „Adevărul" a publicat în această săptămână o serie de articole despre ambuscada petrecută la Brădeşti (Dolj), la 24 decembrie 1989. În dimineaţa acelei zile, cinci autoturisme, având la bord 15 cetăţeni sovietici, au fost ciuruite de TAB-urile Unităţii Militare 02540, după ce, de la graniţa româno-iugoslavă, se anunţase că un grup de terorişti se îndreaptă spre Craiova.
„Am crezut că ne întâmpină cu artificii“
EDITORIAL Grigore Cartianu: Ce căuta Ivan în bostănăria lui Nea Mărin
"Adevărul" redeschide dosarele Revoluţiei: "Turiştii" sovietici de la Valea Rea
Autobuz cu olteni mitraliat de Armată
Dosarele Revoluţiei: Agenţi sovietici acoperiţi de excursionişti / INTERVIU cu Ivan Lagutko
Armata îşi măsluieşte trecutul revoluţionar
Deutsche Welle: Iliescu şi Havel sau lupta pentru putere postcomunistă
Doina Cornea: „Nu puteam să vorbesc aproape cu nimeni”
Astăzi tragem concluziile şi încheiem „cazul Brădeşti" cu mărturiile generalilor în rezervă Mihai Palaghia şi Dumitru Cioflină. Ele deschid, de fapt, un nou caz - „cazul Slatina". În 1989, Palaghia era maior la Brigada a VII-a de Tancuri din Slatina şi a oprit o altă coloană suspectă de sovietici, în judeţul Olt. Cioflină era comandantul Unităţii 02540 Craiova. El este omul care a ordonat constituirea barajelor armate de pe şoselele Olteniei.
25 de străini în coloană, inclusiv occidentali
În primele ore ale zilei de 24 decembrie 1989, Dumitru Cioflină a primit pe T.O. (