Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a redus amenda aplicată în luna decembrie The Rompetrol Group de la 5.000 de euro, la 500 de euro, după ce grupul a contestat sancţiunea invocând că întârzierea cu care a fost depus raportul de evaluare la Rompetrol Rafinare (RRC) a fost determinată de evaluator. Grupul a solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să anuleze amenda sau să îi diminueze valoarea, de la 5% la 0,5% din capitalul social, se arată într-o d
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare(CNVM) a redus amenda aplicată în luna decembrie The Rompetrol Group de la 5.000 de euro, la 500 de euro, după ce grupul a contestat sancţiunea invocând că întârzierea cu care a fost depus raportul de evaluare la Rompetrol Rafinare (RRC) a fost determinată de evaluator.
Grupul a solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să anuleze amenda sau să îi diminueze valoarea, de la 5% la 0,5% din capitalul social, se arată într-o decizie a instituţiei.
„Sancţiunea contravenţională aplicată de către CNVM pentru nerespectarea termenului stabilit pentru depunerea noului raport de evaluare este nelegală întrucât fapta reţinută nu constituie contravenţie”, a motivat grupul în contestaţia transmisă Comisiei.
Printre motivele invocate de grupul Rompetrol s-a regăsit şi faptul că noul evaluator angajat pentru realizarea raportului la Rompetrol Rafinare a solicitat un termen de 30 de zile pentru întocmirea documentaţiei, iar din acest motiv nu a putut fi respectat termenul dat de CNVM pentru depunerea actelor.
„Subscrisa nu a avut mijloace legale pentru a-l constrânge pe evaluator de a întocmi raportul într-un interval mai scurt de timp, acesta fiind si motivul principal pentru care societatea a fost în imposibilitatea de a depune raportul la data de 30 noiembrie şi l-a putut depune la data de 9 decembrie. În subsidiar, în mă