Suflet cald, cu o voce foarte puternică, tânăra elevă a reuşit de nenumărate ori să ridice la concerte, săli în picioare. Iubeşte câinii şi dacă ar putea i-ar lua pe toţi acasă.
În familia Giuliei, mare iubitoare de folclor a fost bunica din partea tatălui, care locuieşte undeva în localitatea Lădeşti. „Pe bunica o ascultam cu mare drag interpretând melodiile Mariei Ciobanu printre care şi «Amărâtă turturică»", povesteşte tânăra artistă. La vârsta de doi ani debuta la un post de televiziune locală, la emisiunea „La fântâna lui Miuţă", iar la trei ani s-a înscris la canto şi învăţa secretele teoriei muzicale. Calităţile ei vocale au fost descoperite însă de învăţătoarea Ana Burdoază, educatoarea Giuliei, care a ascultat-o cântând „În oglindă" şi i-a plăcut foarte mult. Pentru Giulia s-a deschis o nouă etapă în viaţa ei.
Îndrăgostită de repertoriul Măriilor
„Am participat la zeci de concursuri şi festivaluri şi mi s-au deschis foarte multe porţi. La concursul «Flori de cântec românesc», am obţinut Marele Premiu, iar apariţiile pe posturile de televiziune TVRM, Favorit, în programele de Revelion s-au înmulţit", povesteşte tânăra. Colegii şi profesorii o felicită de fiecare dată când apare pe sticlă, iar Giulia este nelipsită de la toate sărbătorile. Îndrăgostită de repertoriul „Mariilor" (Tănase şi Ciobanu), eleva mai este şi o interpretă strălucită de cântece patriotice precum cunoscuta melodie „Noi suntem români".
Menţiune la un Festivalul Internaţional de Folclor
Până acum, pentru televiziunile naţionale dar şi locale Giulia a înregistrat şase cântece pe DVD, printre acestea numărându-se „Au pornit olteni la coasă", „Amărâtă turturică", „Mărie şi Mărioară", „La oglindă", „Noi suntem români" sau „Blestem", o doină foarte frumoasă a Mariei Tănase. „La zilele Mariei Lătăreţu, desfăşurate la Târgu Jiu, nora celebrei cântăreţ