Bacteriile intestinale ar putea fi responsabile pentru depunerea kilogramelor in plus, pentru ca ne cresc apetitul, potrivit cercetatorilor americani. Oamenii de stiinta sustin ca bacteriile din tractul intestinal provoaca cresterea colesterolului, a presiunii arteriale dar ai a apetitului, fiind astfel de vina pentru acumularea kilogramelor nedorite, scrie publicatia Daily Mail, citata de ziare.com.
"Pana acum se credea ca epidemia de obezitate din tarile dezvoltate a fost provocata de stilul de viata sedentar si de abundenta mancarurilor ieftine, cu multe calorii. Cu toate acestea, rezultatele obtinute arata ca bacteriile intestinale contribuie la schimbarile apetitului si metabolismului", spune doctorul Andrew Gewirtz, de la Universitatea Emory din Atlanta. Mai mult, cercetatorii sustin ca prezenta bacteriilor favorizeaza si aparitia diabetului sau a bolilor ficatului.
Aparitia acestor bacterii periculoase este pusa pe seama folosirii surselor de apa curata si a folosirii la scara larga a antibioticelor, potrivit cercetatorilor. Desi actiunea acestor bacterii a fost dovedita doar in cazul soarecilor de laborator, oamenii de stiinta sustin ca teoria este perfect valabila si pentru intestinele oamenilor.
Cercetatorii au descoperit ca soarecii modificati genetic pentru a fi predispusi infectiilor bacteriale s-au ingrasat mult mai repede decat cei sanatosi. Mai mult, acestia s-au imbolnavit intr-un timp foarte scurt de diabet si boli ale ficatului, dupa ce au fost hraniti cu mancaruri grase. Specialistii au transplantat apoi bacteriile intestinale ale soarecilor bolnavi in corpurile celor sanatosi, care la randul lor au inceput sa se ingrase. Bacteriile intestinale ar putea fi responsabile pentru depunerea kilogramelor in plus, pentru ca ne cresc apetitul, potrivit cercetatorilor americani. Oamenii de stiinta sustin ca bacteriile din t