Arădeanul aşteaptă încă sentinţele proceselor sale, iar majoritatea lor se află pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Zile şi ore întregi petrecute pe holurile tribunalelor, aşa îşi poate descrie Ioan Andrica ultimii ani. Astăzi, arădeanul a atins un record la care nici măcar el nu s-ar fi gândit: 1.100 de procese, dintre care doar cinci au fost soluţionate. Marea majoritate dintre ele sunt plângeri penale depuse de către Ioan Andrica pe numele mai multor procurori şi judecători, care au redactat decizii, declaraţii şi acte pline de greşeli.
Mii de plângeri penale
„În 1997 m-am trezit cu cinci persoane şi două sedii comerciale care îşi aveau sediul la adresa mea. Locuinţa în care stăm acum este o moştenire a soţiei. De aici a pornit practic totul. Singur am învăţat codul penal, pe care acum îl ştiu mai ceva ca un judecător. Nu mi-am închipuit niciodată că oamenii din justiţie sunt atât de slab pregătiţi profesional şi pot redacta acte, decizii ori hotărâri false sau pline de greşeli”, declară Ioan Andrica. În decursul anilor, arădeanul a încercat să ajungă şi la foştii preşedinţi ai ţării. Nu a reuşit să-i întâlnească personal pe toţi, însă a trimis zeci de scrisori în care şi-a explicat marea durere.
Vrea să publice o carte
Primul proces nu s-a soluţionat nici în ziua de astăzi, iar una dintre societăţile comerciale îşi are şi acum sediul la adresa arădeanului. „Primeam hotărâri sau citaţii emise într-o dată şi redactate cu cinci zile după. Cum este posibil aşa ceva? Judecătorii puneau o sentinţă în baza unui articol din Codul Penal care nici măcar nu există sau se referea la cu totul altceva”, explică Ioan Andrica. Bărbatul şi-ar dori să redacteze o carte despre viaţa lui justiţiară în care să dea numele tuturor judecătorilor şi procurilor corupţi din România. În toţi aceşti ani, Ioan Andrica s-a ales cu aproape 80.000 de