Fostul învăţător din Buzău pregăteşte la Iaşi prima sa expoziţie personală, pe care o va arăta publicului la sfârşitul toamnei.
Desenează de mult, de când avea puţini ani, iar pereţii bunicului erau numai ai lui. În ciuda indiciilor, cum că Gabriel ar avea talent, nu a urmat o şcoală în profil. „În generală am fost la arte, dar la muzică. Făceam clarinet şi pian. În ceea ce priveşte grafica, am învăţat mult singur, am fost autodidact până am hotărât să mă înscriu la facultate“, povesteşte tânărul.
Iaşiul, gazda expoziţiilor
Nici liceul nu a fost ales după criteriul talentului. A învăţat la Pedagogic. „După, am fost învăţător timp de un an într-un sat care era la vreo 40 de kilometri distanţă de Buzău, oraşul în care m-am născut“, spune Gabriel.
În cele din urmă, a ajuns în Iaşi, acolo unde avea să înceapă Facultatea de Arte, să se căsătorească şi, nu în ultimul rând, să expună. „Nu am evut expoziţii personale până acum, plănuiesc una pentru toamnă. Nu-mi amintesc câte expoziţii de grup am avut totuşi“. Din când în când, alte oraşe aveau ocazia să tragă cu ochiul la lucrările sale. Acum câţiva ani a arătat timişorenilor că o clădire dărăpănată poate fi „reamenajată“ cu gunoaiele adunate din jurul său.
La Iaşi, a prezentat la expoziţia „Carton Network“ din clubul Hand lucrările sale pe carton. De altfel, atunci toţi participanţii folosiseră cartonul ca suport pentru grafică. Ultima expoziţie la care a participat a fost „Erotica“, organizată la sfârşitul anului trecut la Galeriile Cupola.
Creează «emisari»
Fascinat de grafică, de facultate, de atelierul pe care l-a „mobilat“ cu picturile sale pe suprafeţe mari, Gabriel a găsit timp şi pentru altceva. Anul trecut a fondat şi coordonat temporar revista „Opus“, care era dedicată, bineînţeles, picturii, graficii. Din nefericire, distribuţia nu s-a făcu