Ambulanţierii spun că sunt drumuri din judeţ pe care le este frică să mai intre din cauza gropilor. Acum, ploile reprezintă un adevărat blestem pentru şoferii nevoiţi să circule pe anumite drumuri.
O autospecială a Servicului Judeţean de Ambulanţă Vrancea, care aducea la Focşani un dializat, abia a reuşit să treacă de o porţiune de drum care se surpă în comuna Dumitreşti. O altă salvare care se întorcea la bază după ce transportase un pacient la Bucureşti a intrat într-o groapă acoperită cu apă şi şi-a făcut baia de ulei praf. O zi mai târziu, o altă maşină a fost adusă la garaj cu un amortizor rupt, mecanicii fiind nevoiţi să comande o piesă nouă. Sunt doar trei dintre zecile de situaţii în care ambulanţele ajung în service, avariate pe drumurile pline de gropi.
Întrebaţi despre şosele din judeţ, şoferii încep să râdă. „Mai degrabă vă spunem pe care se mai poate circula, că astea sunt mai puţine. La Dumitreşti Faţă drumul e aproape rupt, Jitia şi Vintileasca nu mai spun, spre Suraia e praf, de la Adjud la Podu Turcului la fel, Năruja, Nereju, spre Odobeşti sunt adevărate cratere... Vă mai spun?", a întrebat Stan Irimia, unul dintre cei mai vechi şoferi de pe ambulanţă.
Pacienţii acuză întârzieri
Costel Dima din localitatea Chiojdeni, cu probleme hepatice, a aşteptat salvarea aproape o oră. „A sunat un vecin la salvare pentru că mă simţeam rău, iar maşina a ajuns cu mare întârziere. Dacă eram bolnav cu inima, nu ştiu ce făceam, mă găseau mort aici", spune bărbatul.
Managerul SAJ Vrancea, Cristian Onia, susţine că nu poate rezolva astfel de situaţii de unul singur. „Noi trebuie să ajungem la urgenţe şi atât! Indiferent cum e drumul, când suntem solicaţi, plecăm!", a declarat directorul.
Parcul auto al SAJ are 49 de maşini funcţionale. Cel mai adesea, la la ambulanţe se strică, în urma impactului cu gropile, partea de susp