Nici preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu simpatizează votul pe liste. A spus-o astăzi în discursul său de la Congresul Extraordinar al PNL, în care încerca să-şi convingă colegii să-l voteze aplicând tocmai acest sistem. Sursa: Răzvan Vălcăceanțu În acelaşi timp, liberalul a argumentat că preferă "formula colectivistă" de alegeri, făcând referire la o expresie folosită de Călin Popescu Tăriceanu, deoarece doreşte o "responsabilitate accentuată, explicită, concretă".
"Ştiu că votul pe listă e antipatic celor mai mulţi dintre noi. În principiu şi mie. Şi eu am pledat împotriva lui. Astăzi această formulă îmi pare necesară. Astăzi partidul vine să spună că o luăm într-o direcţie. În momentul în care facem alegeri strategice, atunci se impune mai mult decât atât. Ca oamenii care sunt aleşi să fie legaţi de ceva, să răspundă în fiecare zi, faţă de ceva concret. Iar acest ceva este documentul politic, concret, cu idei, cu valori, cu cifre", a declarat liderul liberal.
Antonescu spune că îşi asumă riscurile votului pe liste
Antonescu spune că şi pentru el colectivismul este insuportabil, dar a făcut apel la colegii său să nu confunde termenul cu formele de conducere colegială sau colectivă. "Eu cred că e mai bine ca această conducere colectivă, deloc conectivistă, să fie legitimată", a adăugat el.
Crin Antonescu a mai declarat că doreşte o "responsabilitate accentuată, explicită, concretă" şi să întărească unitatea partidului. Liberalul a spus că îşi asumă riscurile unei formule de vot care stârneşte nemulţumiri.
"Am dorit să supun acestui Congres un proiect politic complex, o moţiune, care presupune modificări semnificative de statut, care presupune angajarea partidului într-o direcţie politică certă", a explicat el motivele pentru care a dorit organizarea Congresului.
"M-am trezit cu