Este doctor în ştiinţe medicale şi conferenţiar al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Constantin Brâncuşi. A publicat în ţară şi străinătate zeci de lucrări ştiinţifice.
Ce îi place: Excursiile la munte. Este un mare iubitor de natură montană. Îi plac muzica simfonică, muzica lăutărească şi folclorul autentic. Participă la expoziţii de sculptură şi pictură. Îi plac la nebunie florile şi animalele.
Ce nu-i place: Leneşii şi minicinoşii. De asemenea, nu-i plac persoanele care nu se ţin de cuvânt şi nu sunt punctuale. Urăşte indivizii care distrug florile şi fac rău animalelor.
Aţi vizitat şi alte obiective culturale importante din străinătate?
Foarte multe obiective am vizitat, chiar şi în străinătate. M-a impresionat muzeul Prado din Madrid, muzeul de istorie şi Artă din Viena precum şi piramida de la Muzeul Louvre din Paris.
Câte cărţi şi lucrări ştiinţifice aţi publicat?
„De-a lungul carierei am publicat, 52 de lucrări ştiinţifice, dintre care trei în revistele internaţionale de specialitate, plus alte cinci cărţi de medicină. De asemenea, am participat şi la simpozionae naţionale şi congrese internaţionale.
Dan Mălăescu a absolvit liceul la Tudor Vladimirescu în 1972. Dorinţa sa a fost să dea mai departe la Institutul de Medicină Timişoara. După ce a studiat timp de şase ani medicina a făcut stagiatura la Spitalul Clinic Judeţean Nr. 1 din Craiova. În 1986 a devenit medicul şef al Dispensarului din Padeş şi ulterior la Dispensarul Medical din Câlnic. Doctorul Mălăescu a avut grijă de sănătatea a sute de persoane private de libertate.
Conduce o fundaţie
„La vârsta de 39 de ani a ocupat prin concurs postul de medic şef la Penitenciarul Târgu-Jiu până în 2008 când m-am pensionat. În 1991 am devenit medic principal de medicină generală, prof