Cererea de vouchere pentru casare este foarte mare iar sibienii stau noaptea la coadă ca să-şi păzească hârburile de hoţi. De la startul programului Rabla în noua variantă, cu tichete valorice, peste 500 de sibieni şi-au dus maşinile la casat.
Indiferent că au sau nu de gând să-şi cumpere o maşină prin Program, sibienii profită de ocazie ca să scape de hârburile pe care le ţineau în curţi, garaje sau în faţa blocului, mai ales că nu le dau pe degeaba, ci primesc un tichet valoric de 3800 de lei, plus contravaloarea fierului. Succesul fabulos al programului în acest an reiese clar din numărul de maşini casate deja. Anul trecut în Sibiu, s-au casat în total 700 de rable, în timp ce ieri, deja erau casate 500 şi alte 200 aşteptau la coadă. Ca o ironie, coada formată se întinde pe şoseaua cunoscută ca Drumul Hoţilor, iar oamenii sunt nevoiţi să-şi păzească rablele ca să nu dispară nimic de pe ele.
„Ne aşteptăm să mai casăm încă 2000 de maşini" Mihai Stoica, patron Integral Service.
În plină criză, mirosul banilor a scos toate rablele la lumină iar la ieşirea din oraş. Toţi vor să-şi caseze rablele şi dacă nu-şi iau o maşină nouă, măcar să facă o afacere şi să scoată un ban, pentru că nu au visat să scape de ele şi să mai ia şi bani.
Ultima călătorie pe Drumul Hoţilor
Calea Şurii Micii a devenit un adevărat muzeu. Aliniate frumos, pe dreapta drumului stau la coadă cuminţi la casare, una după alta, Dacii bătrâne şi decolorate, multe dintre ele relicve scoase demult la pensie. Coadă de Dacii de peste doi kilometri nu s-a mai vâzut de pe vremea când benzina era raţionalizată. Că au una, două, trei sau mai multe maşini de casat şoferii stau şi ei noaptea să le păzească, pentru că trebuie predate intacte, iar voucherele vin cu ţârâita. „De luni am venit aici şi am înţeles că abia sâmbătă vor veni voucherele. Nu putem pleca,