Pintenii călcâneeni, cunoscuţi în limbaj popular drept „ciocuri la călcâie”reprezintă o formaţiune osoasă aparută la nivelul călcâiului care, în timpul mersului poate crea o stare de disconfort, sau chiar durere. Pintenii calcâneeni sunt dureroşi chiar când sunt de dimensiuni mici. Când acesta se măreşte, pentru că între timp au loc anumite procese de adaptare a piciorului, durerea se poate ameliora sau poate dispare. Un pinten calcânean poate deveni brusc dur
Pintenii călcâneeni, cunoscuţi în limbaj popular drept „ciocuri la călcâie”reprezintă o formaţiune osoasă aparută la nivelul călcâiului care, în timpul mersului poate crea o stare de disconfort, sau chiar durere.
Pintenii calcâneeni sunt dureroşi chiar când sunt de dimensiuni mici. Când acesta se măreşte, pentru că între timp au loc anumite procese de adaptare a piciorului, durerea se poate ameliora sau poate dispare. Un pinten calcânean poate deveni brusc dureros, în urma unui traumatism la nivelul piciorului, sau ca urmare a unor eforturi, cum ar fi statul mult în picioare. Uneori, baza calcâiului poate deveni caldă şi se poate instal o senzaţie de zvâcnire, sau durere pulsatilă, semn de bursita calcâneană.
În ceea ce priveşte tratamentul pintenilor călcâneeni, de-a lungul timpului s-au încercat mai multe metode, însă multe dintre ele, pe lângă faptul că nu rezolvau problema, mai prezentau şi o serie de efecte adverse.
Recent, însă, la Gral Medical a fost implementat un tratament al acestei afecţiuni care este eficient şi neinvaziv. Esta vorba despre tratamentul cu unde şoc, foarte des întâlnit în Occident. Metoda presupune renunţarea la intervenţia chirurgicală şi la infiltraţiile la nivelul călcâiului, care generau efecte adverse.
Tratamentul se face cu un aparat ultramodern, astfel că, prin intermediul ecografiei, se poate vizualiza exact zona afectată, către ea fiind orient