În vreme ce în Capitală constructorii de drumuri apropiaţi puterii îşi împărţeau bugetele, la Craiova se excludeau. Spiritele bituminoase se încing însă din nou: primăria a scos la licitaţie un acord-cadru care poate deveni, în funcţie de fondurile locale şi guvernamentale, cel mai mare contract derulat vreodată în Bănie şi nu numai.
Lăsând la o parte fondurile europene alocate Craiovei prin Programul Operaţional Regional, în ultima vreme au fost semnale serioase că în Bănie urmează să intre sute de milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi. Bani pentru care concurenţa ar trebui să fie acerbă. Primăria a scos la licitaţie acordul-cadru pentru aceste lucrări, cu valabilitate patru ani şi valoare maximă 501 milioane de lei. Precedentul contract din aceeaşi categorie a fost executat în 2009 de Delta ACM ‘93, firma lui Pirpiliu şi Diaconu, adică o rudă de sânge şi un apropiat al PD-L. La acesta a candidat însă şi o firmă despre care presa spune că e sponsor important al PD-L, Tehnologica Radion. Cele două societăţi beneficiază de tranşe bine definite din bugetul Capitalei, la care acced de multe ori împreună. Ceea ce nu s-a întâmplat la Craiova. Al treilea ofertant bucureştean a fost Euroconstruct Trading ‘98, firmă considerată de jurnalişti ca membră a grupării „Regii asfaltului“. Societatea a concurat pentru reabilitarea bulevardelor Dacia şi Decebal, dar a pierdut. Cine ar putea avea exclusivitatea în următorii patru ani la calupul de 500 de milioane?
Rege în Capitală, loser la Craiova
O candidatură nouă pe grila de acces la bugetele de infrastructură din Craiova a fost în 2008 şi 2009 firma Tehnologica Radion Bucureşti, care a participat atât la licitaţia pentru acordul-cadru, de 120 de milioane de lei, cât şi la cea pentru reabilitarea Rocadei, în valoare de 12 milioane de euro. Le-a pierdut pe amând