» Lupta impotriva problemelor de mediu a capatat forme din ce in ce mai diverse. Unele sunt surprinzator de agresive: Miscarea pentru Extinctia Voluntara a Umanitatii (VHEMT), care are si adepti romani, contribuie la protejarea mediului inconjurator prin refuzul de a mai procrea. Cristina si Cristian, doi dintre voluntarii romani, si Les Knight, purtatorul de cuvant din SUA al Miscarii, vorbesc pentru cititorii R.l. despre convingerile care i-au determinat sa intre intr-o miscare contestata inca in Occident.
Cristina A. locuieste in marea Britanie de mai bine de un an, unde studiaza la o universitate din apropiere de Birmingham. In acest rastimp a luat contact si cu ideea de extinctie umana voluntara. Informatiile initiale le-a primit pe strada, de la activistii pentru drepturile animalelor, legate de cauzele degradarii mediului. "Aceste cauze sunt doua, si sunt, evident, intr-o stransa legatura una cu cealalta: suprapopularea umana si activitatea umana, in special consumul de carne si produse de origine animala. Consumul de carne si lapte presupune ca suprafete imense sa fie folosite pentru cresterea animalelor cu pretul distrugerii padurilor si habitatului speciilor salbatice.
In general, mai multi oameni inseamna mai mult din ceea ce oamenii fac: mai multe case de construit, mai multe animale crescute pentru a fi ucise si consumate, mai multe autostrazi de construit, pentru ca cele existente nu mai fac fata numarului in crestere de masini, mai putin spatiu pentru natura si biodiversitate. Asa am decis sa imi schimb dieta intr-una vegana", spune Cristina. Dupa ce primul contact cu miscarea vegana/vegetariana din Marea Britanie i-a trezit interesul pentru problemele ecologice, tanara a inceput sa se informeze mai mult. Din aproape in aproape a ajuns la problema suprapopularii umane si la Miscarea pentru Extinctia Voluntara a Umanitatii (V