Pensionarii şi angajaţii cu probleme de sănătate care vor să meargă la tratament „la preţ redus” vor avea la dispoziţie anul acesta doar 190.000 de locuri subvenţionate de Casa Naţională de Pensii, în staţiunile balneare. Sursa: Mediafax
„Criza a redus numărul biletelor de tratament cu aproape 20.000, bugetul fiind mai mic cu aproape 40 de milioane de lei faţă de 2009”, a anunţat, ieri, preşedintele Casei, Doina Pârcălabu, care a venit şi cu soluţii pentru ca biletele să fie împărţite mai echitabil decât până acum.
Astfel, spre deosebire de anii trecuţi, când pensionarii se călcau în picioare, formând cozi kilometrice pentru a prinde un bilet acordat exclusiv după criteriul „primul venit, primul servit”, anul acesta, favorizaţi vor fi cei care nu au mai beneficiat de acest serviciu.
Avantaj pentru nou-veniţi
Astfel, potrivit preşedintelui Casei de Pensii, „biletele se vor acorda în funcţie de un punctaj prin care solicitanţii vor fi departajaţi, astfel încât să aibă prioritate pensionarii care nu au mai fost în staţiune până acum şi au o pensie mai mică”.
Doina Pârcălabu a explicat că aceste noi criterii de acordare a biletelor de tratament „au fost adaptate cerinţelor reale ale pensionarilor, ţinând seama atât de vârsta, cât şi de starea de sănătate a acestora”.
Bilete „rezervate” on-line
În plus, pentru a scăpa de cozile interminabile din faţa caselor de pensii - ai căror reprezentanţi erau obligaţi de multe ori să ceară intervenţia jandarmilor pentru a-i domoli pe nemulţumiţi -, în acest an, cererile de biletele vor putea fi trimise prin e-mail sau prin poştă.
„Realitatea va demonstra că persoanele cu o stare de sănătate precară, aflate la distanţă de reşedinţa de judeţ şi care nu puteau înregistra astfel de cereri, au şanse egale în obţinerea biletelor”, a ex