Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, vineri, ca programele de formare profesionala prin care se ofera calificare sau recalificare somerilor nu tin cont de cererea existenta pe piata muncii. Din aceasta cauza, gradul de ocupare a locurilor de munca este intr-un procent foarte mic, informeaza Agerpress.
"Dezvoltarea somajului este un lucru grav intr-o tara si solutia de a avea locuri de munca este cea care poate sa evite somajul", a spus ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, exemplificand cu aprobarea ordonantei de urgenta privind prelungirea duratei somajului tehnic, prin care se acorda facilitati firmelor care au probleme temporare si trimit oamenii in somaj tehnic.
"Intr-o tara in care ocuparea nu este suficient de bine asigurata, problema inseamna recesiune, inseamna lipsa de dezvoltare economica si iata de ce incercam in perioada aceasta sa facem eforturi deosebite sa cream un grad de ocupare mai mare si sa descurajam cat se poate somajul", a declarat Mihai Seitan.
Potrivit Ministrului Muncii, in perioada 10-28 februarie, un numar de 1.629 firme din tara si-au manifestat intentia de a participa la procedura de somaj tehnic. Acest lucru inseamna ca un numar de 43.923 de salariati nu isi vor pierde locurile de munca, ci se vor intoarce la lucru, dupa expirarea perioadei somajului tehnic, in baza contractelor pe care le au deja incheiate cu angajatorii, transmite Agerpress. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, vineri, ca programele de formare profesionala prin care se ofera calificare sau recalificare somerilor nu tin cont de cererea existenta pe piata muncii. Din aceasta cauza, gradul de ocupare a locurilor de munca este intr-un procent foarte mic, informeaza Agerpress.
"Dezvoltarea somajului este un lucru grav intr-o tara si solutia de a avea locuri de munca este cea care poate sa evite somajul",