Mai multa sau mai putina democratie in PNL? Dictatura de partid sau proiect politic? Antonescu sau Orban? Congresul liberalilor debuteaza straniu pentru un partid obisnuit sa denunte autoritarismul, sa planga soarta democratiei, sa critice excesele de putere ale adversarilor politici. Astazi, insisi liberalii se intreaba daca nu merg pe un drum gresit. Antonescu a vorbit marcat de complexul dictatorului iar Tariceanu a reusit, printr-un discurs surprinzator de coerent si acid, sa i-l amplifice.
Jurnalistul Dan Tapalaga a comentat LIVE, de la Palatul Parlamentului, evenimentele de la Congresul PNL.Vezi primul VIDEOCOM realizat de HotNews.ro de la un eveniment politic.
14.00 De aproape doua ore, liberalii isi bat capul cu proiectul de statut propus de Crin Antonescu: vot pe lista. E bine sau nu e bine? E democratic sau e antiliberal, colectivist, cum ii spune Orban? Adevarul e ca in toate partidele romanesti, puterea se ia in forta si se exercita discretionar. Tariceanu il critica azi pe Antonescu ca face exces de putere, dar el insusi a condus partidul si guvernul luand decizii intr-un grup restrans. Antonescu a cazut, la randul sau, victima propriului discurs anti-Basescu. Predicatele aruncate in lupta impotriva adversarului sau se intorc astazi impotriva lui.
15.00 Santajul public exercitat de Crin Antonescu asupra liberalilor - imi retrag candidatura daca nu acceptati modificarile la statut - a functionat din plin. Oricat de nemultumiti ar fi de inchiderea bataliei interne pentru functii, liberalii admit ca n-au de ales, ca n-au varianta si ca Antonescu trebuie sa ramana la sefia PNL. Din acest punct de vedere, e un Congres predictibil. Mizele sale sunt supralegitimarea lui Crin Antonescu la sefia PNL si eliminarea adversarilor, prin marginalizarea lor in partid. Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu nu se vor regasi in noua echipa