Premiată la concursuri naţionale şi internaţionale de prestigiu, tânăra se pregăteşte cu un profesor de la Cluj-Napoca, pentru o carieră peste graniţe.
Profil:
Născută. 07.12.1996, Haţeg
Educaţie. Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă”, Deva
Familie. Singură la părinţi
Mătuşa Laurei este violonistă într-o orchestră din Stuttgart. De altfel, tot de la această soră a tatălui începe şi povestea fetei şi a viorii ei, încă de pe când adolescenta de acum era abia la grădiniţă.
„Mătuşa venea cam de două ori pe an la noi, iar eu eram fascinată când o ascultam cântând. Apoi am vrut să studiez şi eu vioara la şcoala de muzică, dar tatăl meu nu a fost foarte încântat, ştiind de la sora lui cât trebuie să munceşti pentru a ajunge un virtuoz. Mi-a promis însă că mă va susţine şi aşa a şi făcut, deşi în primii ani a cam fost nevoit să mă împingă de la spate”, a mărturisit Laura.
O vioară doar a ei
Zâmbeşte şi adaugă că, atâta vreme cât eşti mic, nu prea îţi dai seama cât de important e studiul, dar după ani de practică ajungi să interpretezi de plăcere în tehnici extrem de complexe. Prima oară a cântat în clasa întâi, la un instrument pe care îl primise de la şcoală, dar acum are o vioară realizată de un lutier din Cluj.
Acesta concepuse instrumentul tot pentru mătuşa din Stuttgart, căreia noua vioară i-a fost prea mică, aşa că aceasta i-a fost dăruită Laurei. Pentru a ajunge la performanţa de a umple un dosar cu câteva zeci de diplome de la olimpiade, competiţii regionale, naţionale, dar şi internaţionale, deveanca munceşte, în medie, două-trei ore pe zi acasă, dar studiază şi la şcoală trei ore pe săptămână cu Rodica Bucur, ba mai merge lunar şi la Cluj-Napoca, unde ia lecţii „de verificare” de la un alt profesor de muzică.
Preferatul ei: Mozart
Până acum a obţinut zeci de distincţ