Judecătorul Tribunalului Argeş, cel care a decis arestarea edilului, spune că în dosar există probe care duc la ideea infracţiunilor de dare şi luare de mită. Recursul împotriva hotărârii de arestare va fi judecat luni de judecătorii Curţii de Apel Piteşti.
Arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, decisă joi de Tribunalul Argeş, e motivată de judecători prin faptul că faptele de corupţie pentru care este cercetat edilul sunt „veritabile sfidări la adresa ordinii de drept”, iar primarul ar putea da un exemplu negativ societăţii. Judecătorii au fost de părere că înregistrările aduse de procurori ca probe, dar şi registrele paralele de contabilitate ale firmei PIC, deţinută de Cornel Penescu, cel care i-ar fi dat mită lui Solomon, sunt dovezi care conduc la ideea unor infracţiuni de dare şi luare de mită.
Penescu avea un catalog al mitei
Instanţa susţine că finanţatorul FC Argeş nota absolut fiecare sumă pe care o dădea drept mită. „Învinuitul P.G.C. (Penescu Gheorghe Cornel-n.r.) ţinea o evidenţă strictă a tuturor sumelor plătite diverselor persoane cu titlul de mită, situaţie întâlnită şi în celelalte cauze întrumentate de DNA Piteşti, în legătură cu activitatea infracţională a acestuia”, consemnează judecătorul în motivarea sa, precizând că „menţiunile ce apar în evidenţele paralele coroborate cu interceptarea unor convorbiri telefonice din data de 9 noimebrie 2006 - în temeiul mandatului din 31 octombrie 2006 emis de ICCJ şi declasificat la 19 mai 2009 - au condus la identificarea unor indicii cu privire la derularea unor opreraţiuni de corupere a primarului Craiovei în vederea emiterii în alte condiţii decât cele prevăzute de Legea 50 din 1991, a autorizaţiei de construire emisă în 13 martie 2006”, se arată în decizia judecătorului.
Deşi Penescu a negat în repetate rânduri că i-ar fi dat mită edilului-şef din Bănie, instanţa