Airsoft a fost declarat sport şi în România. Jocul constă în confruntarea între două echipe care sunt nevoite să aplice tehnici ca într-o luptă reală. Combatanţii poartă în timpul jocului un echipament special de protecţie şi folosesc replici ale armelor adevărate, care trag cu bile de plastic în loc de gloanţe.
Lupte urbane, simulări militare şi desfăşurări de amploare în zona de atac sunt doar câteva dintre coordonatele airsoft, cel mai nou sport din România, care include tehnici militare de atac şi apărare. Jocul se desfăşoară pe echipe, în zone împădurite sau în clădiri dezafectate. Participanţii poartă echipament de protecţie aproape identic cu cel folosit de trupele militare şi au ca arme replici fidele ale celor din realitate.
Deşi nu este foarte cunoscut, jocul a atras deja mii de împătimiţi din toată ţara. Practicat până acum doar de cunoscători, airsoft a fost declarat sport în România la 23 februarie 2010. Reprezentanţii cluburilor cred că airsoftul va deveni una dintre distracţiile de succes pentru turişti, zona de pădure fiind ideală pentru desfăşurarea jocului indiferent de anotimp.
„Creează dependenţă"
„Sunt două locuri foarte bune pentru practicarea airsoftului: clădirile dezafectate şi zona de pădure. Jocul în pădure permite practicarea variantei denumite «simulare militară», adică o operaţiune de amploare. Pădurea oferă o arie mare de desfăşurare, unde este foarte important camuflajul. Se pot amplasa tabere sau corturi pentru fiecare dintre echipele participante", a declarat Gabriel Moldovan, reprezentantul Clubului Sportiv „Sektion 9", din Sibiu.
El spune că, după ce a organizat team-buildinguri de acest gen, participanţii nu au mai vrut să audă de alte posibilităţi de distracţie. „Este evident că acest sport prinde foarte bine şi ar putea deveni distracţia preferată a turiştilor", a adăugat Gabriel Moldovan. Numărul îm