Singura trupă de pop-opera din ţară a fost înfiinţată în 2005 de patru solişti care au decis să îmbine opera cu ritmurile pop-dance şi house. Anul trecut, ei au lansat şi un album.
Cei patru membri ai trupei s-au hotărât în 2005 să aducă acest gen de muzică pe scena românească deoarece aveau o pregătire muzicală de factură clasică. „Ne-am gândit că o combinaţie între sonorităţile de operă şi ritmuri pop-dance şi house ar fi atrăgătoare pentru publicul iubitor de operă, deoarece ar deschide noi orizonturi genului muzical, şi, în egală măsură, ar da o şansă publicului tânăr, neobişnuit cu fenomenul, să se familiarizeze şi să guste rafinamentul şi subtilitatea muzicii de operă", explică Tavi, unul dintre membri.
Colegul său, Marius, scoate în evidenţă dorinţa lor de a ieşi din şabloanele stilului clasic pe care să-l aducă spre comercial, „în aşa fel încât publicul larg să-l înţeleagă mai uşor. Altfel spus, am vrut ca vocile de operă să nu fie ascultate doar în sala de operă", spune Marius.
Cei patru artişti, tenorii Octavian Dobrota (Tavi) şi Marius Olteanu, basul Mihăiţă Radu (Mihai) şi cântăreţul pop Mihai Braşoveanu (Misha), au cântat în deschiderea concertului susţinut de Julio Iglesias la Cluj, în 2008. „A fost un moment foarte special pentru noi. La nici 20 de minute de când ne urcasem pe scenă şi ne făceam griji pentru că nu ştiam cum va reacţiona publicul, toată lumea era în picioare. Parcă visam şi totuşi era realitate", îşi aduce aminte cu entuziasm Marius.
Au rămas fără microfoane
Pe o piaţă muzicală în care comercialul face legea, un gen nou, neexploatat, ar putea „ucide" din start o trupă. Distinto a reuşit să treacă de aceste baricade şi să arate că până la urmă talentul contează. „Opera s-a adresat încă de la începuturi masei largi de oameni, dar a devenit de-a lungul timpului un gen conservator, gustat doar de elite. Prin ge