De 11 ani a condus mai multe tipuri de afaceri pe cont propriu şi crede că seriozitatea şi munca susţinută sunt secretele reuşitei în management
Ionel Rus este un tânăr pentru care viaţa a însemnat, înainte de toate, un lanţ întreg de provocări. După absolvirea Liceului Forestier, pe vremea când tinerii prindeau gustul migraţiei în ţări ca Spania şi Italia, Ionel a ales să îşi deschidă propria afacere, având în spate doar susţinerea surorii lui. „În 1999 mi-am deschis prima afacere: o pizzeria în oraş. Era prea scump, la vremea aceea, să dau 4.000 de dolari pentru o viză ca să plec în străinătate. Era singurul lucru pe care îl puteam face la acel moment, imediat după ce am terminat şcoala", îşi aminteşte bistriţeanul. Despre acomodarea în gestionarea unei afaceri, Ionel spune că a venit pe parcurs şi că nu a fost deloc uşor să înţeleagă mecanismele care susţin reuşita în acest domeniu. „Au fost patru ani de vis, anii în care am avut pizzeria. Lucram foarte mult şi, în primul an, aduceam bani de acasă să pot plăti două bucătărese şi trei chelneriţe. Cine îşi imaginează că profitul într-o afacere apare din primii doi ani de investiţii, se înşeală. E nevoie de multă răbdare şi muncă pentru asta", este convins Ionel.
Patru afaceri în trei ani
Din 2003, Ionel s-a apucat de încă trei afaceri. „Aveam o firmă de producţie de mobilier la comandă, o firmă de taxiuri şi una de transport internaţional", mai spune tânărul. Volumul de muncă şi plecările tot mai dese în străinătate, în special în Italia, însă, l-au determinat pe Ionel să renunţe, în 2006, la aceste afaceri şi să accepte o nouă provocare: să fie administratorul local al unei companii italiene care produce materiale de construcţii şi pentru finisaje interioare şi exterioare. „Persoana care mi-a propus colaborarea a fost un român pe care l-am cunoscut într-un accident uşor de maşină, în O