Guvernul britanic incurajeaza producatorii sa felieze cartofii pentru prajit mai subtire, in asa fel incat acestia sa absoarba mai putin ulei si sa fie, prin urmare, mai sanatosi.
Asta, desi conform Daily Mail, cartofii pai din regat deja sunt mult mai subtiri decat in alte tari. Se doreste, in final, in cadrul masurilor antiobezitate lansate de guvern, ca acesti cartofi sa aiba aspectul unor chipsuri.
Producatorii se opun insa acestei masuri, spunand ca se atenteaza la modeul traditional de a gati. In plus, va fi nevoie ca acestia sa faca investitii in noi aparate de a taia cartofii.
Producatorii sunt revoltati mai ales pentru ca aceasta masura nu a fost inca extinsa si la nivelul lanturilor mari de fast-food, precum McDonald's, KFc sau Burger King.
In regat s-au demarat controale de amploare, pentru a se testa cat de multa grasime contin cartofii.
In Marea Britanie, fiecare un cartof din patru ajunge in punga de chipsuri, respectiv 1,5 tone pe an, indeajuns cat sa se formeze un lant care sa inconjoare lumea de 76 de ori, conform cotidianului.
Guvernul britanic incurajeaza producatorii sa felieze cartofii pentru prajit mai subtire, in asa fel incat acestia sa absoarba mai putin ulei si sa fie, prin urmare, mai sanatosi.
Asta, desi conform Daily Mail, cartofii pai din regat deja sunt mult mai subtiri decat in alte tari. Se doreste, in final, in cadrul masurilor antiobezitate lansate de guvern, ca acesti cartofi sa aiba aspectul unor chipsuri.
Producatorii se opun insa acestei masuri, spunand ca se atenteaza la modeul traditional de a gati. In plus, va fi nevoie ca acestia sa faca investitii in noi aparate de a taia cartofii.
Producatorii sunt revoltati mai ales pentru ca aceasta masura nu a fost inca extinsa si la nivelul lanturilor mari de fast-food, precum Mc