Cunoscutul muzician revine pentru a treia oară în România şi susţine, alături de formaţia sa, un concert extraordinar la Sala Palatului. Evenimentul este programat joi, la ora 20.00.
După două concerte susţinute în România, unul la Timişoara şi unul la Vama Veche, pe scena festivalului Stufstock, Jean-Luc Ponty revine în România. Acesta va cânta în Bucureşti, alături de cei trei colegi ai săi, francezul William Lecomte (clape), africanul Guy Nsangué Akwa (bass) şi francezul Damien Schmitt (tobe).
Jean-Luc Ponty s-a născut la 29 septembrie 1942, la Avranches, în Franţa, într-o familie de muzicieni, tatăl său fiind profesor de vioară, iar mama lui, de pian. Crescut în această tradiţie, Ponty a fost acceptat ca student al Conservatorului Naţional Superior de Muzică din Paris la doar 16 ani, instituţie pe care a absolvit-o doar doi ani mai târziu, cu magna cum laude. Muzicianul a fost imediat angajat de una dintre cele mai bune orchestre din Paris, „Concerts Lamoureux", pentru care a cântat timp de trei ani.
După acest episod, Ponty a devenit solist al orchestrei din Paris, şi i s-a propus să susţină un concert de clarinet alături de o trupă tânără de jazz care cânta la diverse petreceri. Acesta a fost momentul în care muzicianul, influenţat fiind de muzica lui Miles Davis şi John Coltrane, s-a hotărât să schimbe macazul şi să se specializeze pe jazz, cântând la saxofon tenor. Însă nu şi-a putut părăsi marea iubire, vioara, aşa că s-a întors la acest instrument. Timp de mai mulţi ani, după cum povestea chiar el, a trăit o viaţă dublă. În timpul zilei repeta alături de colegii săi de la Filarmonica din Paris, iar noaptea cânta jazz în cluburi.
La început, combinaţia dintre jazz şi vioară a reprezentat un handicap pentru Ponty, aşa cum avea el să declare, deoarece instrumentul nu era unul legitimate pe scena acestui gen muzical. Notorietatea l