Tânăra este absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design din Bucureşti şi, deşi este pasionată de croşetarea broşelor şi a cerceilor, pictura ocupă un loc important în viaţa ei.
Elena a învăţat să croşeteze în şcoala generală, la orele de lucru manual. „Nu mi-a arătat cineva cum să fac broşele sau cerceii. În şcoală am învăţat să croşetez din andrele şi cu igliţa şi să mă joc cu diverse materiale. Peste ceva timp, am descoperit că îmi mai amintesc să croşetez şi am zis să fac ceva care diferit de produsele din ceramică pictată sau din lut Fimo, care sunt o masă destul de dezvoltată în seria produselor hand made“, explică Elena.
Primul obiect pe care l-a croşetat pentru ea a fost o geantă. „Mi-am zis că dacă pot să fac o geantă, aş putea să fac şi lucruri mai mici, mai uşor de făcut şi care să prindă la tinere“, explică Elena. Croşetatul genţii a durat o jumătate de zi. „Am lucrat în continuu, cu mici pauze, iar geanta a fost gata într-o jumătate de zi“, spune tânăra artistă.
Croşetatul, o joacă de copil
Elena a venit în Bucureşti după terminarea liceului, pentru a intra la Facultatea de Arte Decorative şi Design din Bucureşti. Deşi arta a rămas pe primul loc, ea a început să facă brăţări împletite în urmă cu patru ani, iar de un an, să croşeteze cercei.
„Am început să croşetez ca o joacă. Făceam broşe, cercei sau brăţări pentru prietenele mele şi le ofeream cadou. Apoi mi-am dat seama că pot participa cu aceste obiecte hand-made şi la târguri“, mărturiseşte tânăra.
Doi ani consecutiv, în 2008 şi 2009, Elena a participat la târgul de Mărţişor de la Muzeul Ţăranului Român. Tânăra artistă a participat şi anul acesta la târgul de mărţişor, care a avut loc în perioada 25-28 februarie.
Elena recunoaşte că, în ceea ce face, este loc pentru îndreptarea greşelilor. „Uneori se întâmplă să fiu dezamăgită de ceea ce a