Este unul dintre artiştii consacraţi ai Vrancei, cu zeci de expoziţii de pictură în ţară şi străinătate. Deasemenea, este şi autoarea mai multor volume de poezie şi proză scurtă
Latura artistică a personalităţii sale a început să se contureze încă din copilărie, când a fost dusă de mama ei să studieze pianul. Instrument căruia îi pare rău că nu i s-a dedicat total, deşi i s-a spus că avea talent cu carul.
Citiţi şi: Dorina Ştefania Cristea este medicul cu vocaţie de poet
„Am studiat pianul până în clasa a şasea. La liceu am făcut parte din formaţia de estradă a Colegiului Naţional Unirea ca chitaristă şi solistă. Am făcut parte şi din colectivul de redacţie al publicaţiei elevilor Liceului Unirea, Revista Noastră, publicaţie coordonată de profesorul Petrache Dima, la care am desenat prima copertă, lucram grafică, scriam poezii şi proză", spune Rodica Şoricău, cunoscută în lumea artistică cu pseudonimul Rodica Soreanu.
Pe lângă muzică, marile sale pasiuni s-au numit pictatul şi scrisul. Şi-a dorit din toată inima să urmeze Facultatea de Arte, unde crede că ar fi avut multe de demonstrat, dar a fost urmărită de ghinion, lipsindu-mi două sutimi.
„Am trecut cu brio examenul la Şcoala Postliceală de Geologie, secţia Cartografie. În timpul liber învăţam prelucrarea ceramicii. În perioada cât am stat în Bucureşti, am fost membru al Ansamblului CC al UTC, secţia cor, avându-l dirijor pe celebrul Voicu Enăchescu. Frecventam şi cenaclul literar al lui Eugen Barbu şi Studioul de poezie Mihai Eminescu. Făceam desene tematice ale revistei Rebus", povesteşte Rodica Şoricău.
Zeci de expoziţii personale
Revenită la Focşani, artista şi-a luat rolul în serios, prin foarte multă muncă şi migală reuşind să se afirme ca unul dintre artiştii de referinţă ai acestui ţinut.
A organizat nu mai puţin de 17 expoziţii personale de pictură, c