Primarul Capitalei are un plan amplu pentru această primăvară: o curăţenie serioasă a oraşului, care presupune că trotuarele, zidurile scrise cu graffiti şi străzile vor fi spălate cu detergent ecologic. Iluminatul public şi spaţiile verzi vor fi refăcute. Sursa: Oana Dan La scările de bloc au apărut deja anunţuri care cheamă locatarii la marea curăţenie din jurul blocurilor, termenul limită fiind Paştele. Dacă la ultima strigare administratorilor de bloc de a face pârtie, iarna asta, puţini au răspuns, mă întreb cum va fi cu marea curăţenie. Iniţiative au mai existat şi în alţi ani. L-am văzut la televizor pe Oprescu dând tonul, am văzut câţiva oameni care lucrau pământul din faţa blocului şi mulţi alţii care priveau de la ferestre. Dacă pusul mâinii pe lopată este sub demnitatea unora, atunci soarta spaţiilor verzi de pe lângă blocuri este pecetluită. Aici doi-trei locatari vor planta flori, iar alţi câţiva vor arunca pe geam diverse resturi de prin casă, începând cu resturile de ţigări, până la gunoi menajer.
Şi aşa Bucureştiul rămâne un oraş murdar.
Cum o să arate oraşul dacă nu facem nimic
Miercuri, am mers pe strada Pucheni din zona Rahova, sectorul 5, unde tronează gunoaiele. Viaţa printre resturi de orice fel nu mi se pare o alternativă. Dăunează din toate punctele de vedere. Nici creşterea copiilor într-un astfel de peisaj insalubru nu e o alegere.
Locatarii se plângeau de gunoi, dar niciunul dintre cei cu care am stat de vorbă nu făcea ceva să cureţe locul. Din contră. De la ferestre zburau saci cu gunoi. Cei care se întâlneau la vorbă pe stradă spărgeau seminţe şi nimeni nu mătura stratul de coji. Deşi pubela era aproape, gospodinele vărsau gunoiul menajer alături, pe stradă.
Năravuri greu de schimbat. Dar nu imposibil. Un prim pas ar fi o lecţie dată locatarilor de pe Pucheni de către