La Sofia, Ioan Andone a format o colonie românească, după modelul mentorului său, Mircea Lucescu, cel care a procedat la fel la mai toate echipele pe care le-a antrenat de-a lungul carierei. Trei dinamovişti şi un rapidist au semnat cu „Steaua Bulgariei“. Dintr-un campionat sub Liga I, Ando, Mihăescu, Petre şi Pancu visează să ajungă unde primii trei n-au fost niciodată.
Pentru a aprecia România şi a te convinge că se poate şi mai rău nu este nevoie să mergi în Africa sau în alte zone îndepărtate ale lumii. Este de ajuns să treci graniţa la Giurgiu şi să intri în Bulgaria. Deşi unii susţin că vecinii de la sudul Dunării au depăşit România la anumite capitole, este clar că ele nu ţin de estetică. Cenuşiu este cuvântul care descrie cel mai bine Bulgaria.
Stau într-un complex rezidenţial de cinci stele
Drumuri la fel de proaste ca la noi, numai că la ei sunt şi întunecate, stâlpii de iluminat fiind o "invenţie" care, deocamdată, n-a ajuns la bulgari, un decor deprimant şi oameni cu care e greu să comunici, având în vedere că foarte puţini ştiu altă limba decât cea maternă. Pentru Ioan Andone, Iulian Mihăescu, Florentin Petre şi Daniel Pancu însă, aspectul turistic al Bulgariei contează mai puţin.
La Sofia, românii au „Paradisul" lor. Ei sunt cazaţi într-un complex rezidenţial luxos, în cel mai select cartier din Capitală, un fel de Băneasa a Bucureştiului. De pe strada principală nu se vede decât un hotel, dar după ce treci de un filtru de securitate ajungi la un orăşel.
Blocuri micuţe şi cochete, un SPA ultramodern, un restaurant, o clădire cu facilităţi de recreere, locuri de joacă pentru copii, toate se află în complexul unde stau numai vedete, actori şi VIP-urile din Bulgaria. Andone, Pancu şi Petre sunt chiar vecini în acelaşi bloc, în timp ce Mihăescu stă la două minute de ei. Ando îşi are soţia alături, iar Petre stă cu prietena