China, tara cu cea mai numeroasa populatie de pe glob, are si cei mai multi utilizatori de internet, circa 300 de milioane de persoane, pe cand o tara cu peste cinci milioane de locuitori, Sierra Leone, are in jur de 14 mii de utilizatori, arata o statistica realizata de BBC.
Graficul pus la punct de jurnalistii britanici indica evolutia internetului pe glob intre anii 1998 si 2008.
Potrivit acestui grafic, cea mai "conectata" tara este Coreea de Sud, cu nu mai putin de 36 de milioane de persoane care intra frecvent online, dintr-un total de 49 de milioane de locuitori.
La polul opus se gaseste Republica Democrata Congo, cu un procent de utilizatori de 0,45 la suta. Ceea ce inseamna doar 290 de mii dintre cei peste 59 de milioane de congolezi.
Locul al doilea ca numar de utilizatori de internet il detine Statele Unite ale Americii, cu 230 de milioane de internauti. Urmeaza Brazilia - cu 72 de milioane, India - cu 51 de milioane si Rusia - cu 45 de milioane de internauti.
De cealalta parte, in topul lipsei accesului la internet se gasesc, printre ale state, Republica Centrafricana - cu 19 mii de utilizatori, si Turkmenistanul - cu doar 75 de mii de persoane online.
Romania apare, la nivelul anului 2008, cu peste sase milioane de internauti. Situatia tarilor vecine este urmatoarea: Ungaria are sub sase milioane de utilizatori, Serbia - peste trei milioane, Ucraina - sub cinci milioane, iar Bugaria - putin peste doua milioane si jumatate de internauti.
Chiar daca. procentual, este in urma altor membri ai Uniunii Europene, Romania a evoluat semnificativ la capitolul internet, intrucat in 1998 existau doar 500 de mii de persoane care foloseau "world wide web-ul" in tara.
Aruncand o privire de ansamblu pe harta accesului la internet, BBC atrage atentia ca mai mult de patru miliard