După ce acţionarii i-au neglijat sfaturile, directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Dinu, a decis să rupă legătura cu şefii. „Procurorul“ a devenit o persoană din ce în ce mai retrasă. Nu mai este văzut nici măcar la meciurile de acasă ale roş-albilor. În schimb, vocea sa este tot mai critică atunci când este atins subiectul Dinamo.
Practic, ruptura dintre cele două părţi s-a produs la finalul turului de campionat. Locul opt, şapte puncte distanţă de podium şi acţionarii căutau salvarea. L-au ascultat pe „Mister" şi, pentru îmbunătăţirea parametrilor fizici, i-au trimis pe jucători în cantonament la Poiană. A fost ultima dată când au mai ţinut cont de părerea sa.
De atunci, nu i-au mai cerut sfaturile şi nici nu l-au mai anunţat când s-a decis lotul pentru retur, deşi un director tehnic ar fi trebuit consultat. Treptat, Dinu s-a retras: nu a mai venit în cantonamentul din Antalya, nu mai urmăreşte niciun antrenament, nu mai asistă la niciun meci din tribună. Singurul om care îl mai consultă telefonic în privinţa echipei este finul său, Cornel Ţălnar.
Motivele rupturii
„Mister" le-a spus şefilor ca salariile jucătorilor să fie reduse, dar, să primească în schimb prime consistente, în funcţie de randamentul fiecăruia şi de minutele jucate. Acţionarii au redus salariile preferenţial, însă anumiţi fotbalişti, de exemplu Zicu, câştigă în continuare sute de mii de euro pe sezon, indiferent că sunt sau nu titulari. În schimb, Andrei Cristea, golgheterul „câinilor", este unul dintre cei mai slab plătiţi fotbalişti.
Dinu a cerut promovarea tinerilor în echipă pentru a putea începe reconstrucţia. Se dorea formarea unui nucleu pentru noul sezon, însă conducătorii au renunţat la jucători gen Liviu Ganea şi Georgian Păun, ambii având o prestaţie foarte bună la Astra, respectiv Poli Iaşi. De asemenea, portarul Florin Matache a fost cedat la Universitat