Românii consumă produse din carne provenite de la animale hrănite cu Organisme Modificate Genetic. O spune la RFI preşedintele Federaţiei Agrostar, Nicolae Ştefan. El precizează la emisiunea Planeta Verde că fermierii ar ieşi în câştig, dacă ar cultiva Organisme Modificate Genetic. De partea sa, deputatul PNL Lucia Varga, fost secretar de stat în Ministerul Mediului propune o dezbatere publică pe această temă. Ea spune la RFI că românii nu ştiu ce consumă în prezent.
Românii consumă produse din carne provenite de la animale hrănite cu Organisme Modificate Genetic. O spune la RFI preşedintele Federaţiei Agrostar, Nicolae Ştefan (audio).
El precizează la emisiunea Planeta Verde că fermierii ar ieşi în câştig, dacă ar cultiva Organisme Modificate Genetic.
"Şi noi şi ţările europene până la urmă mâncăm carne de pasăre, de porc sau de vită, care se hrăneşte cu cereale din produse modificate genetic. Pe de altă parte, producătorii agricoli din România au pierderi însemnate, pentru că nu sunt lăsaţi - şi chiar şi fermierii europeni - să cultive produse modificate genetic, aşa cum alţi producători din lume şi în special din Statele Unite ale Americii cultivă, fiind un impact de piaţă destul de dur, cu pierderi considerabile ale producătorilor agricoli, din punct de vedere financiar", explică Nicolae Ştefan.
De partea sa, deputatul PNL Lucia Varga (audio), fost secretar de stat în Ministerul Mediului propune o dezbatere publică pe această temă. Ea spune la RFI că românii nu ştiu ce consumă în prezent.
"Consumatorul român are dreptul să ştie adevărul despre ingineria genetică şi despre conţinutul alimentelor pe care le consumă. Din păcate, în România nu văd o dezbatere sau o luare de poziţie din partea actualului Guvern referitor la a cultiva, a consuma aceste Organisme Modificate Genetic sau nu", afirmă Lucia Varga.
Avantajul Organismelor Mo