În grădiniţele din oraş se desfăşoară programul „Educăm aşa!", în cadrul căruia părinţii participă la cursuri alături de copii şi sunt consiliaţi de educatoare.
Astăzi, la Grădiniţa cu Program Prelungit Nord 2 s-a desfăşurat primul curs din cadrul programului naţional „Educăm aşa!". „Părinţii copiilor de la grupa mică au participat la primul curs şi vor urma altele patru. Aceste acţiuni vin în întâmpinarea rezolvării «crizei» familiei în ziua de azi, criză care ţine de «regulile», noastre de creştere a copiilor şi de procesul desfăşurat de-a lungul mai multor generaţii prin care familiile perpetuează aceste reguli", a declarat Maria Nistor, directoarea Grădiniţei Nord 2.
Educaţia nu se face cu pedepse, ci cu recompense
Programul se desfăşoară în această grădiniţă de mai mulţi ani şi a avut mare succes la generaţiile tinere de părinţi. „Îi învăţăm să introducă nişte reguli în familie pe care cei mici trebuie învăţaţi să le respecte. Atunci când greşesc, nu trebuie pedepsiţi ci trebuie să li se explice ce anume nu au făcut bine. Pedeapsa nu se face izolndu-l pe copil, acesta fiind supravegheat în permanenţă", le-a spus educatoarea Monica Georgescu părinţilor care au participat la curs. Părinţii au învăţat că nu este indicat să nstituie celor mici un stil autoritar în educaţie. Copilul nu trebuie să tremure pentru ca educaţia să aibă efect. „Nu toţi părinţii se dovedesc la fel de pricepuţi în ceea ce priveşte educaţia copiilor lor. Unii lasă educaţia pe seama bunicilor, din diferite motive, alţii îşi sufocă copiii cu reguli şi regulamente. Însă toţi părinţii s-au dovedit dornici să discute şi să facă schimb de experienţă", a spus Aurora Ungureanu, educatoare la Grădiniţa Nord 2, grupa mică.
Părinţii rezolvă teste şi schimbă opinii
Întâlnirile cu părinţii durează aproximativ două ore. Materialul este pregătit din ti