A gătit şi pentru Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Florin Piersic. Maestrul bucătar Petrişor Tănase a acceptat, în exclusivitate, pentru cotidianul "Adevărul de Seară" să vorbească despre începuturile carierei sale, despre mâncarea sau condimentul preferat.
Profil
Născut. 18 octombrie 1958, Bucureşti
Studii. Şcoala de bucătari a Ministerului Turismului
Ocupaţie. Maestru bucătar
Familie. Căsătorit, doi copii
Se ia un personaj simpactic, de preferat maestru. Se adaugă câteva cratiţe, ori tigăi. Se presară niscaiva ingrediente, musai sare şi piper. Se amestecă bine şi rezultă Petrişor Tănase.
Celebrul bucătar a fost prezent în oraşul cu salcâmi cu ocazia unui curs de gastronomie organizat de Şcoala Naţională de Excelenţă în Industria Ospitalităţii "Bella Italia". Şi aşa cum era de aşteptat, de Ziua Femeii, tot el găteşte.
Petrişor Tănase are una dintre cele mai "savuroase" meserii din lume. Are imaginaţie, gust şi culoare, apoi suflet, creaţie şi răbdarea de a construi pas cu pas mâncarea perfectă.
Trainer of trainers la nivel European în domeniul gastronomiei, preşedintele Asociaţiei Nationale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, filiala Bucureşti, membru al Asociaţiei Marilor Şefi Bucătari ai lumi Euro Toques International, Petrişor Tănase şi-a descoperit pasiunea pentru bucătărie abia după ce a terminat Şcoala de bucătari a Ministerului Turismului, în 1977.
"Maestrul Samoilă mi-a inoculat ştiinţa pentru arta culinară. Pasiunea s-a transformat apoi în dragoste şi aşa am ajuns să fiu primul bucătar apărut la TV", punctează maestrul.
O masă şi pentru Ceauşescu
În anul 1998, Petrişor Tănase a obţinut titlul de maestru în arta culinară, de trei ani este membru al juriului la Examenul de maeştri în arta culinară, iar de cinci ani, organizează Concursul Naţional de Gastronomie "Petrişor Tăna