Presa economică scrie despre obligativitatea firmelor de a-şi anunţa falimentul pe site, problemele pe care le pot atrage restanţele la utilităţi şi fuzionarea dintre Caroli şi Campofrio. Printre alte subiecte, rezultatele în învăţământ sunt zero, iar firmele vor mai avea o poliţie pe cap.
Firmele, obligate să-şi anunţe falimentul pe propriul site
Companiile intrate în procedura insolvenţei vor fi obligate să comunice pe propriul site decizia instanţei de deschidere a procedurii în 24 de ore de la pronunţare, precum şi informaţii legate de starea societăţii şi detalii legate de dosar şi instanţa care l-a judecat. Proiectul pentru modificarea legii insolvenţei, iniţiat de senatorul Iulian Urban, a fost promulgat de preşedinte şi publicat, vineri, în Monitorul Oficial. Iulian Urban, susţine că măsura era necesară pentru că au existat fraude comise prin intermediul unor societăţi comerciale care şi-au desfăşurat activitatea şi după deschiderea procedurii insolvenţei, scrie Bursa.
Restanţele la utilităţi de peste 100 de lei pot duce la blocarea salariului
Dacă nu aţi putut plăti sau aţi uitat de factura la telefon mobil, fix, curent ori gaze, timp de mai multe luni, să nu vă mire că într-o zi vă va suna la uşă un tânăr de 25 de ani, prezentabil şi manierat, ca să vă ceară bani. Iar dacă nu-i puteţi da, ea sau el poate reveni cu un ordin judecătoresc şi vă poate pune sechestru pe maşină ori salariu ca să-şi recupereze suma restantă. “Acţiuni în instanţă pentru creanţe de utilităţi pot fi întreprinse pentru cazuri în care creanţa minimă este de aproximativ 100 de lei. Noi avem, însă, creanţe de utilităţi ce variază între 50 de lei şi câteva mii de lei”, spune, pentru Money, Constatin Coman director la Recuperare Debite din Coface România.
Campofrio şi Caroli au fuzionat
Producătorul de mezeluri Caroli Foods, afacerea