Mai multe convorbiri telefonice şi declaraţii în presă ale lui Antonie Solomon au fost motive suficiente pentru judecătorul de la Tribunalul Piteşti să-l aresteze preventiv pentru 29 de zile. GdS vă prezintă argumen-tele procurorilor DNA şi motivaţia Tribunalului Piteşti, care l-au închis pe Solomon. Înşirate pe 24 de pagini, motivele arestării aduc elemente noi asupra evenimentelor de acum aproape patru ani.
Antonie Solomon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, deoarece judecătorul şi-a însuşit argumentaţia procurorilor punct cu punct. DNA l-a acuzat pe primar de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals pentru emiterea autorizaţiei de construire a hipermarketului PIC şi pentru prelungirea traseului autobuzului 13 până la magazin, dar judecătorul l-a arestat doar pentru primele două capete de acuzare. În plus, acesta a decis încarcerarea, deoarece a considerat că, lăsat în libertate, Solomon ar putea influenţa martorii, mai ales că DNA nu a finalizat încă ancheta. Judecătorul a demontat una dintre explicaţiile dragi ale primarului Solomon atunci când descoperea că subordonaţii săi îl puneau să semneze acte nu tocmai legale. Solomon se scuza că semna ca primarul. Procurorii DNA şi judecătorul i-au spus că din funcţia pe care o are trebuia să ştie ce semnează.
DNA: Avere prea mare pentru primar
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în dosarul de mită privind autorizaţia de la PIC, urmărirea penală a început IN REM la data de 4 noiembrie 2009, adică nici o persoană din Primăria Craiova nu era vizată în mod special. Abia pe 1 martie 2010 a fost începută urmărirea penală împotriva lui Solomon, iar a doua zi a fost pusă în mişcare acţiunea penală. „În referatul ce însoţeşte propunerea de arestare preventivă se arată că, cu ocazia efectuării actelor premergătoare şi actelor de urmărire penală în cauză,