În doar un an şi jumătate, tânărul sculptorul a realizat 30 de lucrări din piatră, lemn sau fier, dar şi din materiale neconvenţionale.
Olimpiu Buhai a descoperit sculptura încă de la 12 ani, pe când se juca cu ceara de la albine. Atunci şi-a dat seama că poate să îşi formeze o lume proprie, în care din simple bucăţi de ceară să realizeze adevărate opere de artă. „Eram într-o vară la bunici, iar un prieten mi-a arătat de-aproape un stup de albine. Am văzut ceara, am luat-o în mână şi m-a fascinat faptul că puteam să o transform în diferite forme, iar mai apoi să o refolosesc. Pe vremea aceea eram pasionat şi de animale, aşa că în fiecare zi realizam din ceară câte un animăluţ", îşi aminteşte Olimpiu.
Sculptură, nu pictură
Acesta a fost doar începutul, pentru că tânărul era deja hotărât să aleagă o carieră de sculptor. În clasa a VI-a, Olimpiu s-a înscris la un liceu de arte plastice. „La vârsta aceea am vrut să descopăr tot ce înseamnă arta, aşa că am încercat şi pictura, însă nu i-am găsit farmecul. Consider că sculptura e mult mai complexă pentru că îţi permite să realizezi un obiect care să fie cât mai aproape de realitate", mărturiseşte sculptorul. Acesta nu s-a cantonat doar la un singur material ci a ales o adevărată provocare: piatra şi fierul. „În facultate aveam deja doi ani de când sculptam în lemn, aşa că am vrut să încerc o nouă tehnică, aceea a sculpturii în fier şi piatră, însă pentru acest lucru am avut nevoie de unelte speciale, aşa că mi-am strâns bani şi mi-am cumpărat un aparat de sudură şi câteva dălţi pentru piatră", explică tânărul.
A expus în centrul Timişoarei
Olimpiu se declară un fan al ecologiei, astfel că în urmă cu doar două săptămâni a „plantat" o sculptură de sa - o sămânţă realizată din nuiele - pe o clădire din Timişoara. „Lucrarea în sine avea aproape patru metri, iar de pe stradă