Toate cele 11 fântâni arteziene cu recirculare a apei din Braşov, precum şi 3 fântâni arteziene fără recirculare a apei şi 8 cişmele cu apă de băut au intrat în reparaţii înainte de a fi repuse în funcţiune. Viceprimarul Miklos Gantz ne-a declarat că lucrările vor trebui finalizate înainte de sfârşitul acestei luni. „Vrem ca de Paşte, dacă şi vremea va fi frumoasă, să le dăm drumul. Iar apoi întreg anul să putem să ne bucurăm de ele, fără a trebui să mai intervenim pentru reparaţii”, ne-a declarat viceprimarul Miklos Gantz.
Printre cele mai importante fântâni arteziene din oraş se numără fântâna de lângă Casa Armatei, cea mai veche construcţie de acest fel din Braşov (1885). Iniţial, această fântână se afla în faţa liceului Andrei Şaguna. Mai târziu, unii dintre profesorii şcolii au considerat că datorită „sirenelor” din componenţa motivelor ornamentale ale monumentului, prezenţa fântânii în faţa şcolii nu era oportună în lumina principiilor pedagogice. După 1910, fântâna a fost mutată în locul în care se găseşte şi astăzi.
O altă fântână binecunoscută este cea din Piaţa Sfatului. Construcţia ei a fost realizată în anul 1984 o dată cu resistematizarea centrului istoric, până în acel moment Piaţa Sfatului având rol de parcare. Toate cele 11 fântâni arteziene cu recirculare a apei din Braşov, precum şi 3 fântâni arteziene fără recirculare a apei şi 8 cişmele cu apă de băut au intrat în reparaţii înainte de a fi repuse în funcţiune. Viceprimarul Miklos Gantz ne-a declarat că lucrările vor trebui finalizate înainte de sfârşitul acestei luni. „Vrem ca de Paşte, dacă şi vremea va fi frumoasă, să le dăm drumul. Iar apoi întreg anul să putem să ne bucurăm de ele, fără a trebui să mai intervenim pentru reparaţii”, ne-a declarat viceprimarul Miklos Gantz.
Printre cele mai importante fântâni arteziene din oraş se numără fântâna de lângă Casa Armatei, cea ma